خال یک ضایعه پوستی است که در صورت بسیاری از افراد وجود دارد. امروزه روش‌های مختلفی وجود دارد که می‌توان از طریق آن‌ها، برای از بین بردن خال‌های موجود در صورت و بدن، اقدام کرد. برخی از افراد برای اینکه رضایت بیشتری از صورت و زیبایی خود داشته باشند، به دنبال راه‌های مختلف برای از بین بردن خال‌های صورت خود می‌گردند. در ادامه این مطلب به معرفی روش‌های مختلف و همچنین بهترین روش موجود برای از بین بردن خال می‌پردازیم.

معرفی خال

انواع خال صورتهر نوع تغییر رنگ در سطح پوست را خال می‌گویند. برخی نیز معتقدند که خال مانند یک تومور پوستی است که از سلول‌های دیگر پوست جدا شده است. در سال‌های گذشته وجود خال یکی از فاکتورهای جذابیت صورت بانوان محسوب می‌شد، اما امروزه با تغییر معیارهای زیبایی، این باور نیز تغییر کرده است.

همین تغییر باورها باعث شده تا اغلب اشخاصی که در صورت یا برخی از قسمت‌های بدن خود خال دارند، به دنبال روشی برای از بین بردن و برداشتن آن باشند. درصورتی‌که خال‌ها به‌جز یکی دو نقطه خاص از صورت، در هر جای دیگری وجود داشته باشند، شما می‌توانید برای برداشتن آن‌ها اقدام کنید.

البته هنوز هم وجود برخی از خال‌ها می‌تواند باعث جذابیت بیشتر چهره شود و فرد از وجود آن‌ها بر روی صورت خود نهایت رضایت را داشته باشد. در چنین صورتی توصیه می‌شود که به سراغ روش‌های خال برداری نروید.

انواع خال

خال‌ها انواع مختلفی دارند که می‌توانند به هر دلیل در هر سنی به وجود بیایند و رشد کنند. پزشکان برای شناسایی بهتر، آن‌ها را در دسته‌بندی‌های مختلفی قرار داده‌اند که در این قسمت به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

خال‌های مادرزادی

بسیاری از افراد از بدو تولد خود در برخی از قسمت‌های بدنشان تغییر رنگ‌هایی تحت عنوان خال‌ دارند. حتی در سال‌های گذشته، وجود خال‌های مشترک در بین افرادی که نسبت خونی نزدیکی داشتند، راهی برای تشخیص هویت بود. چنین خال‌هایی ممکن است زمان تولد همراه کودک باشند یا اینکه نهایتا تا دو سال بعد از تولد، بر روی بدن او به وجود آیند.

خال‌های اکتسابی

نوع دیگر خال‌ها، اکتسابی هستند. این دسته از خال‌ها ممکن است در سنین مختلف و به هر دلیلی به وجود آمده و رشد کنند. از دلایل به وجود آمدن خال‌های اکتسابی می‌توان به ‌قرار گرفتن در تابش مستقیم نور خورشید، حاملگی، سن بلوغ، تغییرات هورمونی و... اشاره کرد. احتمال به وجود آمدن این خال‌ها بعد از 30 سالگی بسیار کمتر خواهد شد، اما در سنین بلوغ این احتمال به حداکثر خود می‌رسد.

روش‌های موجود برای خال برداری

همان‌طور که در قسمت‌های قبلی اشاره کردیم، برای خال برداری روش‌های مختلفی وجود دارند که بسته به شرایط فرد، باید یکی از بین آن‌ها انتخاب شود. در این قسمت به معرفی این روش‌ها می‌پردازیم.

جراحی

این روش را می‌توان اولین و قدیمی‌ترین راهکار برای برداشتن خال دانست. جراحی مانند هر عمل دیگری می‌تواند دردسرها و دوران نقاهت خاص خود را داشته باشد، به همین دلیل این روش امروزه دیگر مورد استقبال قرار نمی‌گیرد.

بزرگ‌ترین مشکلی که در جراحی جای خال وجود دارد این است که به علت ایجاد برش عمقی، ممکن است جای زخم بر روی صورت باقی بماند. در برخی از موارد جای خال نیز به‌خوبی برطرف نشده و تا حدی باقی می‌ماند. با تمام این تفاسیر، کماکان برای برداشتن خال‌های بزرگ، نیاز به استفاده از جراحی داریم.

کوتر

یکی دیگر از روش‌های قدیمی برای برداشتن خال‌ها، کوتر است. روش کوتریزاسیون یا همان روش حرارتی امروزه منسوخ ‌شده و دیگر مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. علت منسوخ شدن این روش این است که در آن نمی‌توان یک عمق دقیق برای آسیب بافتی تعیین کرد و احتمال اینکه جای زخم یا اسکار بر روی پوست باقی بماند، بسیار زیاد است.

کرایو

از دیگر روش‌هایی که برای از بین بردن خال صورت مورد استفاده قرار می‌گیرد کرایو است. عمل خال برداری در این روش به کمک گاز نیتروژن انجام می‌شود. برای این کار از دستگاه‌های مخصوص کمک می‌گیرند تا این گاز را به سطح پوست بزنند. این کار باعث ایجاد سرما شده و به دنبال آن فرآیند خون‌رسانی به سلول‌های تشکیل‌دهنده خال، مختل خواهد شد. در نتیجه از این طریق می‌توان برای خال برداری از صورت یا سایر قسمت‌های بدن استفاده کرد.

لیزر

این روش امروزه به یکی از پرطرفدارترین روش‌ها برای خال برداری تبدیل شده و استقبال بسیار زیادی از آن شده است. در این روش می‌توان عمق آسیب پوستی که در اثر برداشتن خال، به پوست می‌رسد را تشخیص داد؛ پس می‌توان گفت نسبت به روش کوتر، ارجحیت دارد.

یکی از معایبی که می‌توان برای لیزر بیان کرد، هزینه بسیار بالای آن در مقایسه با سایر روش‌هاست. همچنین درصورتی‌که بر اثر حرارت ایجاد شده در این روش، بافت‌های مختلف پوست آسیب ببینند، نیاز به یک دوره نقاهت طولانی برای ترمیم کامل خواهند داشت.

رادیو فرکانسی یا RF

عده کثیری روش رادیو فرکانسی را بهترین روش برای برداشتن خال می‌دانند. می‌توان ادعا کرد که این روش کمترین عوارض جانبی را برای فرد به دنبال خواهد داشت. در این روش از تولید و انتقال امواج مایکروویو بر روی پوست استفاده می‌شود، به همین دلیل دوره نقاهت آن بسیار کوتاه بوده و ترمیم بافت پوست به ‌سرعت انجام می‌شود. این روش هزینه بسیار کمی نسبت به لیزر دارد و همین موضوع باعث شده تا افراد بسیار زیادی نسبت به آن تمایل داشته باشند.

مزایای استفاده از روش رادیو فرکانسیانواع روش های خال برداری صورت

  • قابلیت برداشتن میخچه‌های پوستی
  • احتمال به وجود آمدن اسکار یا جای زخم نزدیک به صفر
  • امکان برداشتن خال‌های اطراف چشم
  • طول درمان کوتاه‌مدت نسبت به سایر روش‌های معرفی‌شده
  • انجام عمل خال برداری تنها با یک بی‌حسی موضعی ساده

بهترین روش برای خال برداری

همان‌طور که اشاره کردیم، در میان روش‌های معرفی‌شده، اغلب متخصصان و مردم، روش رادیوگرافی را به‌عنوان بهترین روش می‌دانند که خب این موضوع اصلا دور از ذهن نیست. نکته‌ای که در این زمینه باید در نظر داشته باشید، این است که انتخاب بهترین روش خال برداری برای به خال‌های مختلف و افراد گوناگون، متفاوت خواهد بود.

بهترین روش خال برداری، بسته به سن بیمار و نوع، اندازه، عمق، رنگ و حتی محل قرارگیری خال، می‌تواند متفاوت باشد. خال‌ها ممکن است با گذر زمان دچار تغییر رنگ یا تغییر سایز شوند، در این صورت قبل از خال برداری، باید آزمایش‌های مختلفی بر روی آن‌ها انجام شود. در نهایت، روش خال برداری، تنها توسط یک پزشک متخصص و بسته به فاکتورهای نامبرده تعیین می‌شود.

سخن پایانی

امروزه با تغییر فاکتورها و معیارهای زیبایی، اغلب افراد، عمل‌های مختلفی را بر روی پوست صورت خود انجام می‌دهند. یکی از عمل‌هایی که این روزها رواج زیادی پیدا کرده است، خال برداری است. برخی از خال‌ها باعث جذابیت بیشتر چهره افراد می‌شوند، در چنین حالتی توصیه ما این است که از برداشتن خال، صرف‌نظر کنید. روش‌های مختلفی برای برداشتن خال وجود دارد که هرکدام برای خال‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند. درصورتی‌که بخواهید خال روی صورت یا بدن خود را بردارید، بسته به نوع، اندازه، رنگ، محل قرارگیری و سایر پارامترهای خال، باید از یک روش مناسب اقدام کنید.