علت جوش در جاهای مختلف بدن
هورمون ‏ها: آندروژن هورمونی است که در دوران بلوغ در بدن دختران و پسران افزایش می‏ یابد و عامل اصلی جوش می‏ باشد. تغییرات هورمونی در دوران بارداری و دوره عادت ماهیانه نیز از دلایل افزایش جوش هستند.
داروها: مصرف برخی داروها حاوی کورتیکواستروئیدها، تستوسترون یا لیتیم آکنه را تشدید می‏ کند.
رژیم غذایی: عادت غذایی نادرست باعث چرب شدن کبد و ایجاد جوش‏ های چرکی می ‏شود.
استرس: فشار روانی و اضطراب منشا تمام بیماری‏ ها هستند.
ارث: ژنتیک در انتقال آکنه تاثیر دارد. اگر والدین شما زمانی جوش داشتند احتمال اینکه شما هم جوش بزنید بسیار زیاد است.
کار کردن در محیط آلوده باعث بسته شدن منافذ پوست و مسیر فولیکول‏ های مو می‏ شود. پوشاندن سطح پوست با لوازم آرایشی در طولانی مدت باعث جوش‏ های ملتهب یا زیرپوستی می‏ گردد.
برای برخی خانم‏ ها گاهی درمان آکنه سال‏ها زمان می‏ برد. در دوره عادت ماهیانه به علت تغییرات هورمونی جوش‏ ها بیشتر می‏ شوند. مصرف داروهای ضدبارداری این عارضه را تشدید می‏ کند.
درمان جوش بدن با کمک پزشک
خوشبختانه حتی بدترین انواع جوش بدن نیز موقتی می‌باشند. متخصص پوست، مو و جراحی های زیبایی می‌تواند این‌چنین برای درمان جوش بدن به شما کمک کند:
باز نمودن منافذ
یک نوع ویتامین آ به نام ترتینوئین یا رتین آ، در کاهش چروک‌های صورت به کار می‌رود؛ اما وظیفه اصلی این دارو درمان جوش بدن از طریق زدودن آن چیزی است که کانال‌های عرق را مسدود می‌کند. پزشکان مصرف این دارو را تا زمانی که جوش بدن برطرف شود، توصیه می‌کنند.
در ابتدا ممکن است این دارو موجب تحریک پوست شود؛ ولی به‌تدریج طی چهار هفته و نیز با تنظیم مقدار مصرف دارو، مشکلات برطرف خواهند شد. دیگر عارضه جانبی مصرف رتین آ افزایش حساسیت نسبت به نور می‌باشد. به همین علت در طی استفاده از این دارو باید حتماً از ضد آفتاب استفاده کنید که بهتر است از نوع فاقد چربی باشد. SPF ضد آفتاب می‌بایست حداقل 30 باشد.
باکتری‌ها را از بین ببرید
برای درمان جوش بدن مقاوم‌تر، متخصصین پوست اغلب بنزوئیل پراکساید تجویز می‌کنند. این ماده فعالیت باکتری‌ها در حفره غدد چربی را مهار می‌کند و مقداری نیز پوسته‌ها را برمی‌دارد.
مصرف آنتی‌بیوتیک
ممکن است پزشکتان برای درمان جوش بدن کرم یا لوسیون آنتی‌بیوتیک تجویز کند تا باکتری‌های سطح پوست از بین بروند. باکتری‌های طبیعی مستقر بر سطح پوست موجب تبدیل چربی‌ها به اسیدهای چرب می‌شوند که خود می‌توانند ایجاد التهاب کنند. در موارد شدیدتر حتی ممکن است پزشک آنتی‌بیوتیک خوراکی تجویز کند.
پوسته روی جوش را بردارید
اسید آلفا هیدروکسی یک اسید میوه است که به تازگی برای درمان جوش بدن به کار می‌رود. این ماده مقداری از پوسته‌های جوش را برمی‌دارد. در صورت مصرف ماهانه این دارو، دو تا سه بار پوسته ریزی بروز خواهد نمود. پزشک محلول رقیق‌شده‌ای از این مواد را بر روی صورت شما می‌مالد. برای مدت نیم ساعت احساس سوزش دارید، در عین حال التهاب و سرخی پوست بروز می‌کند که طی چندین روز از بین می‌رود.
استفاده از روی
پمادهای روی (زینک اکساید) که در برخی موارد با آنتی‌بیوتیکی نظیر اریترومایسین ترکیب می‌شوند، فرایند التهاب را آرام می‌سازند.
از آکوتان با دقت استفاده کنید
این یکی از قوی‌ترین داروهایی است که در درمان جوش بدن که به هیچ‌یک از درمان‌های معمولی جواب نمی‌دهد، به کار می‌رود. این دارو می‌تواند ناهنجاری جنینی به وجود آورد؛ لذا باید در بانوان با احتیاط استفاده شود. این افراد باید از روش‌های مطمئن پیشگیری از بارداری استفاده کنند و به طور مرتب تست بارداری انجام دهند.
از دیگر عوارض جانبی این دارو می‌توان به خشکی پوست، خونریزی از بینی، خشکی چشم ، کوفتگی عضلانی و افزایش تری گلیسیرید و کلسترول اشاره کرد. طول درمان این دارو 20-16 هفته است و در 80 درصد از موارد مقاوم اثربخش می‌باشد.

نظر خود را با ما درمیان بگذارید