در زمان‌های گذشته روتین مراقبت از پوست تنها محدود به شست‌وشوی صورت با آب و صابون بود و شاید اگر می‌خواستند کمی زیاده‌روی کنند از مرطوب‌کننده استفاده می‌کردند. این در حالی است که در سال‌های اخیر صنعت محصولات مراقبتی با تنوع بسیار زیادی از محصولات جدید روبه رو شد و محصولاتی مانند تونر و تونیک صورت وارد این عرصه شدند. این دو محصول از نظر ظاهری بسیار شبیه به هم بوده و حتی کسانی که در این صنعت مشغول به کار هستند گاه در تشخیص آنها دچار اشتباه می‌شوند به همین خاطر تصمیم داریم در این مقاله با توضیح تفاوت بین تونر و تونیک صورت به شما در انتخاب محصولات مناسب با پوست خود کمک کنیم.

تونر صورت چیست؟

این سؤال اغلب به عنوان یکی از متداول‌ترین سؤالات از متخصصان پوست و زیبایی در سراسر جهان شناخته می‌شود. تونرها ممکن است که شبیه به آب به نظر برسند؛ اما در واقع آب نبوده و یک نوع مایع که مبتنی بر آب است محسوب می‌شوند. این محصول حاوی مواد فعالی است که در پاکسازی پوست، کوچک کردن منافذ، حفظ و تعادل ph پوست و درخشندگی آن نقش مهمی را ایفا می‌کنند. تونر پوست شما را با این مواد مفید پر کرده و آن را برای استفاده از بقیه محصولات موجود در روتین پوستی‌تان آماده خواهد کرد.
در مفهوم سنتی استفاده از تونر به عنوان یک مرحله اضافی در پاکسازی صورت که هر گونه آلودگی و مواد آرایشی باقی مانده بر روی پوست، به ویژه پوست‌های چرب یا ملتهب را پاک می‌کند شناخته می‌شود. این محصول مراقبتی از آن جایی که منبع خوبی از آنتی‌اکسیدان‌ها محسوب می‌شود استفاده از آن در آب‌رسانی به پوست نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. آن‌ها سرشار از ترکیباتی مانند آلفا هیدروکسید اسید بوده که در از بین بردن چربی‌ها و پاکسازی منافذ نقش داشته است. گلیسیرین را نیز می‌توان از مواد سازنده تونرها دانست که مرطوب‌کننده‌هایی عالی هستند و به پوست صورت کمک می‌کنند رطوبت را بهتر جذب کند.

تونیک صورت چیست؟

می‌توان گفت که تونیک‌ها نسبتاً در سال‌های اخیر وارد بازار شده‌اند و بسیاری از مردم نمی‌دانند که تونیک پوست برای چیست یا اصلاً تفاوتی بین تونر و تونیک پوست وجود دارد یا خیر؟ اگر شما نیز تصور می‌کنید که شست‌وشوی صورت با ژل‌های شوینده و یا استفاده از فوم صورت برای پاک کردن آرایش و سایر آلودگی‌های جمع شده بر روی پوست در طول روز کافی است، باید بگوییم که در اشتباه هستید. حال بیایید نگاهی دقیق‌تر به تونیک‌های صورت بیندازیم: زمانی این محصولات به میدان می‌آیند که شما صورت خود را به طور کامل و تمیز شسته و آن را خشک کرده‌اید. آن‌ها به پاک‌سازی صورت به طور کامل و ازبین‌بردن بقایای آرایش و کثیفی بعد از شستشو با آب کمک کرده تا استفاده از سرم و مرطوب‌کننده در مراحل بعدی تأثیرگذاری بیشتری داشته باشد.
تونیک‌های صورت مانند بسیاری دیگر از محصولات جدید در روتین مراقبت از پوست، از کشورهای آسیایی منشأ گرفته‌اند، جایی که از آن‌ها با عنوان اسانس یاد می‌شود. این محصولات را می‌توان یک مرحله آب‌رسان اضافی دانست که بر حالت دادن به پوست و افزایش رطوبت در روتین مراقبت از پوست تأثیر دارد. تونیک‌ها همراه با مرطوب‌کننده‌ها و مواد مرطوب‌کننده‌ای مانند اسید هیالورونیک و گلاب سنگین‌تر می‌شوند. تونیک‌ها نیز مانند تونرها از تنوع بسیار زیادی برخوردارند و تونیکی که انتخاب می‌کنید بیشتر به نوع پوست شما بستگی دارد.

فرق بین تونر و تونیک صورت

مردمان کشورهای آسیای شرقی به داشتن پوستی سالم و در خشان بسیار مشهور هستند. از این رو روتین‌های معروف مراقبت از پوست 10 مرحله‌ای کره‌ای و محصولات زیبایی آن‌ها در کشورهای اروپایی و ایالات متحده آمریکا بسیار محبوب شده است؛ بنابراین جای تعجب نیست که تونیک‌های پوست نیز به همان اندازه مورداستفاده قرار بگیرند. با این حال، هنوز بسیاری از مردم تونر و تونیک را اشتباه می‌گیرند؛ زیرا نام و ظاهری بسیار شبیه به هم هستند. آن‌ها نمی‌توانند تصمیم بگیرند که آیا نیاز به استفاده از هر دو محصول دارند یا فقط یکی از آن‌ها؟ اگر کمی دقت کنید می‌بینید که تفاوت بین این دو محصول در حقیقت بسیار ساده است. تونر و تونیک‌ها هر دو بعد از شستن صورت استفاده می‌شود. هر دو محصول می‌توانند پوست را برای مراحل بعدی روتین مراقبتی شما آماده کنند، اما اهداف، بافت و مواد فعال آن‌ها کمی تا قسمتی متفاوت است.

تفاوت شکل و بافتفرق بین تونر و تونیک صورت

افرادی که حداقل از یک روتین پوستی ساده و اولیه استفاده می‌کنند می‌دانند که "تونر"چیست و در چه مواردی استفاده می‌شود. همان‌طور که قبل‌تر به آن اشاره کردیم تونرهای پوستی معمولاً مایع هستند؛ اما تونیک‌های صورت هم می‌توانند مایع باشند وهم می‌توانند بافتی ژل‌مانند یا کرمی داشته باشند.

تفاوت موارد استفاده از تونر و تونیک

هدف اصلی تونرها حذف ناخالصی‌ها از پوست و تعادل pH صورت است. اکثر تونرها معمولاً حاوی موادی است که باعث طراوت‌ و شادابی، جوان‌سازی و متعادل شدن صورت می‌شوند. همچنین تونرهای پوست چرب نیز ممکن است حاوی ترکیبات ضدالتهابی و تسکین‌دهنده باشند. اما تونیک‌های پوستی به طور فعال پوست را هیدراته می‌کنند، درخشش اولیه آن را بازگردانده، رنگ چهره را بهبود می‌بخشند و به تقویت اثر سایر محصولات مراقبت از پوست در روتین مراقبتی شما کمک خواهند کرد.

تونر بهتر است یا تونیک؟

صنعت محصولات مراقبتی و زیبایی طیف گسترده‌ای از انواع لوازم آرایشی را برای نوع‌های مختلف پوستی و اهداف متفاوت ارائه می‌دهد. به همین دلیل، ترسیم مرز بین تونر و تونیک‌ها دشوار است. اگر می‌خواهید از سردرگمی نجات پیدا کرده و محصولی را انتخاب کنید که برای شما بهترین باشد، تنها روی نام آن محصول تمرکز نکنید؛ بلکه، به عملکردها و مزیت‌های اعلام شده محصول توجه کنید و لیست مواد تشکیل‌دهنده آن را مطالعه کنید. به طور مثال اگر پوست شما به آبرسانی بیشتری نیاز دارد، تونر و تونیک‌هایی با خواص مرطوب‌کننده را بررسی کنید اگر نیاز به متعادل‌کردن پوست و نرمال کردن چربی دارید به دنبال تونر و تونیک‌هایی باشید که حاوی عصاره آلوئه‌ورا، روغن درخت چای و اسیدهای آلفا یا بتا هیدروکسید باشید. به همین ترتیب برای افزایش خاصیت ارتجاعی پوست، از محصولات حاوی آنتی‌اکسیدان و برای تسکین درد تونر یا یک تونیک با عصاره چای سبز، عصاره بابونه را امتحان کنید.

سخن پایانی

شما می‌توانید هر دو محصول تونر و تونیک را در یک روتین پوستی گنجانده و یا برحسب نیاز خود از یکی استفاده کنید. بسیاری از مراکز پاکسازی پوست در اصفهان و متخصصان زیبایی نیز استفاده از هر دو را به مراجعین خود توصیه می‌کنند. در این مقاله به بررسی تفاوت تونر و تونیک پرداختیم تا شما بتوانید با آگاهی بیشتری بهترین گزینه از میان این دو را انتخاب کنید.